Отворени панталонки за ЕБХ

Тук ще ви предложим един модел на панталони, използвани вместо памперси в Китай. Наричат се Кай-Данг-Ку, което в превод означава "панталони с отворено дъно". Те са екологичен, безплатен и удобен начин бебето да е винаги чисто и комфортно.

Някои от тях (както кройката, която ще видите по-долу) са така направени, че изглеждат като обикновени детски панталонки, с тази разликa, че когато детето клекне или го хванете в клекнала поза, долната им част "автоматично" се разтваря. Това спестява на разповиванне, разсъбличане, когато трябва да се изходи бебето. Удобни са и за деца, които вече имат придобити тоалетни навици, но не могат още да си свалят и вдигат сами панталоните.

Вижте ги в действие:

Не са ли сладки? Ето ви "Направи си Сам" вариант на подобни панталонки. Успех!

Вземете обикновен модел за бебешки панталонки. Мисля, че използвах обратната страна за всички парчета на тези отворени панталонки. Разширете чатала с 2.5 см. (червената маркировка) Оставете място в талията и крачолите с 5-10 сантиметра.
Отрежете 4 парчета от същото парче шаблон. Отрежете 2 с горната и 2 с обратната страна.

Завършете чатала като подгънете ръбовете към опаката страна.
 Хванете с карфици дясната и лявата страна така, че да са застъпени. Отзад лявото парче идва върху дясното, а отпред дясното парче идва върху лявото.

А - Трапосайте "крилата" така, че да оформят 2 парчета гръб и лице. Трапосайте също няколко сантиметра от горната периферия
В - Трапосайте страничните ръбове
C - и ги зашийте

А - Подгънете корсажа така, че да направите канал за ластика. Зашийте го, като оставите отвор за ластика
В - Прекарайте ластика и зашийте двата края един за друг. Затворете отвора.
C - Завършете подшивката и подгънете крачолите.
D - Левият крачол и десният на панталона влизат един в друг

Затворено дъно. Тези панталони бяха нарочно оставени по-дълги за да може бебето да расте в тях. Отворено дъно. Могат да се използват заедно с долно бельо, като обикновени панталони.

превод от http://cuddlebugg.com/misc/pants/pottypants.html


[ « НАЗАД | ГЛАВНА СТРАНИЦА | КЪМ СЛЕДВАЩАТА СТАТИЯ »]